top of page

Φ/2 | InProgressFeedback Festival 2017 | Q&A!

Λάβαμε το Feedback & τις ερωτήσεις σας σχετικά με το κομμάτι μας. Αποφασίσαμε να απαντήσουμε μερικές!

Πώς εμπνευστήκατε αυτή την ιδέα ; Γιατί επιλέξατε αυτό το θέμα;

Όταν αποφασίσαμε να δηλώσουμε υποψηφιότητα για το φεστιβάλ, λάβαμε ως επικεφαλίδα "Έρως και Αντίσταση". Αυθόρμητα το συνδέσαμε με το ρητό του Αριστοφάνη που λέει "Η πρωταρχική φύση μας είναι ότι κάποτε ήμασταν ολόκληροι. Του ολοκλήρου λοιπόν ο πόθος και η ορμή έχει τ’ όνομα έρως.". Τα ερεθίσματα μας εκείνη την περίοδο, μας οδήγησαν στον εντοπισμό ενός συμβόλου του Ουροβόρου : του ερπετό που εξελίσσεται μέσω του περιβάλλοντος , καταναλώνοντας την ίδια του την ύπαρξη ναρκισιστικά .Εν μέρη , όλοι ταυτιζόμαστε με κάτι τέτοιο. Η ορατότητά μας περιορίζεται μέχρι την "ουρά" μας, ' ώσπου έρχεται ο "Έρως", η επιθυμία για την έναρξη ενός διαλόγου πέρα από τον εαυτό μας ,

Η επιλογή αυτού του θέματος ήταν και η προέκταση του προσωπικού βιώματός μας. Η συνάντησή μας, Άνθρωποι με διαφορετικές ιδιότητες εμπειρίες και τρόπο σκέψης,επιχειρήσαμε μια επικοινωνία, Μετέπειτα δημιουργήσαμε κάτι κοινό κι αρχίσαμε διάλογο μαζί του.

Ποιός ο ρόλος του παρατηρητή;

Ο παρατηρητής συμβολίζει τον απόλυτο χρόνο που υπάρχει στον χώρο και δεν υπόκειται σε καμία μονάδα μέτρησης..Ειδικά, είναι αυτός που "παρατηρεί" την ύλη και την ενέργεια και τις αφήνει να οριστούν πάνω σε αυτόν.Ο χρόνος από παρατηρητής μετατρέπεται σε "από μηχανής θεός" άρα ορίζεται με την ιδιότητα της κατάλληλης χρονικής στιγμής που πραγματώνεται η εκάστοτε συνθήκη.

Με τί θα παρομοιάζατε το σκοινι; Θα μπορούσε να είναι ο παράγoντας της "τύχης" στην πραγματική ζωή;

Το σκοινί αποτελεί μια αλληγορία. Αποτελεί την μεγέθυνση ενός φαινομένου, στην συγκεκριμένη περίπτωση της επικοινωνίας. To μέσο για αυτή τη μετάβαση από τον εσωτερισμό στην εξωστρέφεια είναι το κύμα, δηλαδή η σκέψη και ο λόγος. Εν μέρη το σκοινί αποτελεί τον παράγοντα "τύχη" ο οποίος για εμάς " είναι η στιγμή που έρχεται με τον χρόνο, η στιγμή που οι συνέπειες των πράξεών μας οδηγούν στην ευκαιρία της πραγμάτωσής τους.

Πού φαινόταν το θέμα "Έρωτας & Αντίσταση" ;Ποιός ο ρόλος του ντουέτου ;

Το ντουέτο αποτελεί την άμεση και ουσιαστική επαφή των δύο πλασμάτων τα οποία μετά από τον διάλογο τους και την αντίληψη της συνύπαρξής τους σ' ένα κοινό χώρο, προσπαθούν να αλληλεπιδράσουν, μερικές φορές με επιτυχία ,μερικές όχι. Στο τέλος, καταφέρνουν να χτίσουν την εμπιστοσύνη που συμβολικά θα τους οδηγήσει στην κοινή τους πορεία προς την ένωση. Εκεί φαίνεται και το θέμα "Έρωτας & Αντίσταση", στην επιλογή μας όχι μόνο να λάβουμε υπόψην όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και να λάβουμε μέρος σε μια συλλογική διαδικασία για αλλαγή, μια επιλογή αντίθετη με το πνεύμα απομόνωσης και συμφέροντος που κυριαρχεί στις μέρες μας.

Πόσα χρόνια συνεργάζεστε μεταξύ σας ; Πόσο καιρό δουλεύετε το κομμάτι ; Από πότε ασχολείστε επαγγελματικά με το χορό; Από που είστε? Πόσο κοντά ήρθατε;

Το Φ/2 αποτελεί την πρώτη μας συνεργασία! Ήρθαμε σε επαφή το φθινόπωρο του 2016 και τον Ιανουάριο ιδρύσαμε το collective λόγω του κομματιού μας που πέρασε στον Κινητήρα.

Το concept δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο και το δουλεύαμε θεωρητικά μέχρι τον Μάρτη. Το κομμάτι που είδατε ολοκληρώθηκε σε τέσσερις τρίωρες πρόβες από τις 6 έως 10 Ματίου.

Η Κatha κατάγεται από την Στουτγκάρδη/ Γερμανία και χορεύει από 3 χρονών, ξεκίνησε την επαγγελματική της κατάρτιση από τα 13. Η Βαρβάρα είναι από τη Ρόδο, έκανε χορό στα παιδικά της χρόνια με μια διακοπή 8 χρόνων , ξεκίνησε ξανά στα 18 όταν ήρθε στην Αθήνα να σπουδάσει οικονομικά και μπήκε στην επαγγελματική το 2013.

Οι μέρες που δουλέψαμε μαζί δεν ήταν πολλές, αλλά ήταν πάρα πολύ έντονες. Δημιουργήσαμε μαζί, χορέψαμε μαζί, φάγαμε μαζί και μέναμε μαζί. Όλη αυτή η διαδικασία σε κάνει να γνωρίζεις τον άλλο σε αρκετό βαθμό και σε λίγο χρόνο. Φυσικά, είχαμε τις αμφιβολίες μας στο αν θα δουλέψουμε καλά όλοι μαζί, γιατί όντως δεν γνωριζόμασταν πολύ καιρό. Η κοινή μας δίψα ήταν το να δημιουργήσουμε και να ενώσουμε ότι δύναμη, γνώση και χάρισμα έχει ο καθένας για να πετύχουμε τον στόχο μας, δηλαδή την πραγματοποίηση της ιδέας. "Έτυχε" να έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη χημεία.Αυτό βοήθησε το πράγμα να κυλήσει και να γίνουν τα πράγματα γρήγορα και αποδοτικά. Δεν είχαμε χρόνο για χάσιμο. Το κομμάτι αποτελεί αποτέλεσμα όχι μόνο των ομοιοτήτων μας αλλά και των διαφορών μας,

Τί σκεφτόσασταν ή νιώθατε πριν ή μετά το δρώμενο; Πώς προκύπτει τόση ένταση ;

Στην προκειμένη, δεν αφιερώσαμε τόσο χρόνο στην σκέψη. Από την πρώτη μέρα που βρεθήκαμε μέχρι την τελευταία ήμασταν πάρα πολύ απασχολημένοι με την δημιουργία, την εκτέλεση, την αγορά των props , τις πρόβες , τα κείμενα που έπρεπε να ετοιμάσουμε και ό,τι άλλο προέκυπτε.Μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την παράσταση αυτό που θυμόμαστε είναι το ζέσταμα του σώματός μας και της ομάδας. Η ένταση πηγάζει από μέσα μας. Τόσο καιρό δουλεύαμε πάνω σ'ένα concept που αφορά την γέννεση και την εξέλιξη, η οποία για εμάς ταυτίζεται με μια έντονη διαδικασία. Κάθε γέννεση κρύβει βιαιότητα. Αυτή η ένταση που δουλεύαμε τόσο καιρό, σε συνδιασμό με την ενέργεια του κοινού έβγαλε αυτό που είδατε. Μετά την παράσταση, νιώσαμε πως αυτή η ενέργεια πρέπει να κατευνάσει, να δρομολογηθεί και να δημιουργήσει έναν νέο momentum για την επόμενη συνάντησή μας και την εξέλιξη του κομματιού.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page